event plakat

Talk: Flugterfaring på tværs

-

Jødisk Informationscenter afholder i samarbejde med DFUNK en aften, hvor vi dykker ned i hvilken rolle flugt og forfølgelse spiller på tværs af generationer, kultur og tid.

En samtale om flugt på tværs

Torsdag d. 27. oktober kl. 18:00 inviterer DFUNK og Jødisk Informationscenter til en samtale mellem Ib Katznelson (81) og Abdullah Sakka (33) om flugterfaringer, der rækker på tværs af generationer, kulturer og historiske omstændigheder. 

Ib Katznelson (81) var helt lille da nazisterne besatte Danmark under 2. verdenskrig og tvang hans jødiske familie på flugt. Han tilbragte 18 måneder i nazisternes fangenskab i Ravensbrück, den største tyske koncentrationslejr for kvinder, og i koncentrationslejren Theresienstadt.

Abdullah Sakka (33) kom til Danmark i starten af 2015, og her var et helt særligt møde med Anne Grethe med til at forme hans tilværelse i Danmark.

Denne aften bygger vi bro mellem fortiden og nutiden, mellem forskellige kulturbaggrunde og forskellige erfaringer med flugt. I samtalen, som modereres af direktør i DFUNK Natasha Al-Hariri, vil Ib og Abdullah dele deres historier med hinanden og i fællesskab reflektere over, hvordan vi taler om flugt, om at have flygtet og om vigtigheden af at fortælle sin historie. I anden halvdel af samtalen vil Judith Beermann Zeligson, som er psykoterapeut med speciale i generationspåvirkninger efter flugt, forfølgelse og krig, deltage og give det brede perspektiv. 

Vi håber, at vi med denne aften kan blive klogere på nogle stærke emner og få sat fortiden og nutiden i perspektiv. 

Praktisk

Pris: Det er gratis at deltage.

Tilmelding: Det er påkrævet at tilmelde sig, da der er begrænsede pladser.

Tilmed dig her

Hvor: Arrangementet foregår i Huset-KBH i Balsalen, Rådhusstræde 13

Arrangementrække: Flugt og Generationer

Talken "Flugterfaring på tværs" afholdes som første event i en arrangementrække under temaet Flugt og generationer. I denne arrangementrække kan du den 29. november opleve Judith Beermann Zeligsons film "De overlevendes børn" med efterfølgende samtale, og den 8. december kan du opleve talk og filmvisning med filmskaber og storyteller Emma Klose Gorodkins film "En jødisk kvindes fortælling". Ved begge filmvisninger vil Emma og Judith interviewe hinanden på skift om deres film, der begge handler om, hvad flugt betyder for familier igennem generationer. 

Information

Sted
Huset-KBH, Rådhusstræde 13
Tidspunkt
Torsdag den 27. oktober kl. 18.00 - 19.30
Tilmelding
Tilmelding via link
Pris
Gratis