Filmplakat

Filmvisning og talk: En jødisk kvindes fortælling

-

Jødisk Informationscenter inviterer til talk og filmvisning af Emma Klose Gorodkins film "En jødisk kvindes fortælling - min farmors og oldemors erindringer". I samtale med psykoterapeut og filmskaber Judith Beermann Zeligson vil Emma efterfølgende berøre temaer om flugt, identitet og generation.

En jødisk kvindes fortælling - min farmors og oldemors erindringer

Ida føder sit andet barn under krigen 1943, men er nødsaget til skjule sin yngste datter i Danmark indtil krigen er ovre, da ingen vil have en baby med på båden i frygt for, at babygråden vil afsløre dem alle. Ida, Martin og deres ældste datter Inge, der blot er 21 måneder, flygter til Sverige en oktobernat i 1943. En Jødisk Kvindes Fortælling er et portræt af to kvinders erindringer, mor og barn, om krigen, tiden efter krigen, religionen og de traumer, det fører med sig resten af ens liv. Filmen er et portræt af instruktørens oldemor og farmor.

Filmen har tidligere spillet på Jødisk kultur festival, samt haft udsolgt premiere på Dansk jødisk museum, hvor den i dag kan findes som undervisningsfilm.

Om Instruktøren:
Filmskaber og storyteller Emma Klose Gorodkin er født København. Hun er uddannet fra European Film College i 2017 og har taget et manuskriptkursus på New York Film Academy i 2018. Udover det underviser hun i dag hos Jødisk Informationscenter.

I samtale om flugt og generationer

"En jødisk kvindes fortælling" vises som afslutning på en arrangementrække under temaet Flugt og Generationer, som har kunne opleves over efteråret og vinteren. Efter filmen vil Judith Beermann Zeligson, som er psykoterapeut med speciale i generationspåvirkninger efter flugt, forfølgelse og krig, interviewe Emma om hendes film.

Arrangementrække
Judith er selv filmskaber og står bag filmen "De overlevendes børn", som vises ugen forinden den 29. november, hvor Emma vil interviewe Judith om hendes film, der behandler generationstraumer efter krig og forfølgelse. Ligeledes kan man den 27. oktober opleve arrangementet Flugterfaring på Tværs i samarbejde DFUNK. 

Praktisk

Hvornår: Torsdag den 8. december kl. 19.00 - 21.00

Pris: Gratis, tilmelding nødvendig.

Hvor: Det Jødiske Hus i Krystalgade 12

 

Information

Sted
Det Jødiske Hus, Krystalgade 12
Tidspunkt
Torsdag den 8. december
Tilmelding
Tilmelding via link
Pris
Gratis