Karen Wlatorp og Mahvish Ahmad

Webinar: Karen Waltorp og Mahvish Ahmad

Konferencen Nothing About Us, Without Us er et samarbejde mellem Jødisk informationscenter og Mino Danmark, der undersøger repræsentationen af etniske minoriteter i danske medier. I dette webinar kan du opleve Karen Waltorp og Mahvish Ahmad

Talk med Karen Waltorp og Mahvish Ahmad

Til det andet arrangement i konferencerækken har vi inviteret Karen Waltorp og Mahvish Ahmad i Zoom-studiet til en samtale om under- og misrepræsentation af etniske minoriteter, specielt muslimske kvinder, i mediebilledet.

Karen Waltorp er lektor på Institut for Antropologi på Københavns Universitet. Hendes forskning behandler temaer som migration, køn, islam, urban antropologi og medieøkologi. I monografien “Why Muslim Women and Smartphones: Mirror Images” der handler om unge muslimske københavneres brug af smartphones sammentænker Waltorp disse tematikker med en interesse for repræsentation og metodologi.

Mahvish Ahmad er Assistant Professor i Human Rights and Politics ved London School of Economics. I sin forskning har Ahmad beskæftiget sig med statslig vold, militarisme og græsrodsbevægelser, der præsenterer alternativer til voldelige statsregimer og hun har tidligere arbejdet som journalist hos DR, Information og for internationale medier.

Sammen har Karen Waltorp og Mahvish Ahmad skrevet om racialiseringen af muslimske kvinder i den danske mediedebat. Her har de undersøgt den reduktive tendens til at repræsentere muslimske kvinder som enten frigjorte eller undertrykte, som udelukker mere nuancerede fremstillinger og selvfortællinger.