Paneldebat

Paneldebat på Hovedbiblioteket

Konferencen Nothing About Us, Without Us er et samarbejde mellem Jødisk informationscenter og Mino Danmark, der undersøger repræsentationen af etniske minoriteter i danske medier. Til det afsluttende arrangement d. 6. oktober 2022 inviterede vi til paneldebat med prisvindende journalist Nagieb Khaja, Landsforperson for DFUNK Rahima Abdullah, Radiovært Sanne Cigale Benmouyal og meningsdanner Nada Amir.

Panelet består af 4 personer, der på hver sin måde har engagerede i debatten om repræsentation i medierne:

Nagieb Khaja er født i København 1979 og uddannet journalist fra Syddansk Universitet.
Han er en international anerkendt og prisvindende journalist og dokumentarinstruktør,
hvis fokusområde i 18 år har været krigen i Afghanistan og senere Syrien. Senest vandt han Cavlingprisen sammen med tre kolleger fra Ekstrabladet for afdækningen af de danske børn i Syrien.

Rahima Abdullah er 21 år, jurastuderende og Landsforperson for DFUNK- Dansk Flygtningehjælp Ungdom. Rahima kom til Danmark fra Syrien som 14-årig i 2015 og engagerer sig i, hvorfor nogle historier om minoriteter er mere tiltrækkende for medierne end andre, og hun har været aktiv i debatten om udvisningerne til Damaskus og har hjulpet med, at de udvistes historier kom frem i medierne – det arbejde har hun bl.a. fortalt om i en artikel i The Guardian.

Sanne Cigale Benmouyal er journalist og radio- og tv-vært. Hun er aktuelt vært på P1 programmet “Hemmeligheder”, og har tidligere lavet tv-programmet ”Jøde!” på DR2, hvor hun undersøger, hvordan den stigende antisemitisme i Europa påvirker den jødiske minoritet i Danmark og deres offentlige synlighed.

- 23-årige Nada Amir er studerende på RUC, aktivist og frivillig i Mino Ung København og arbejder i Foreningen Brobyggerne. Hun har været en aktiv deltager i debatten om medierepræsentation af minoriteter, senest ved sine udtalelser i avisen Politikens artikel: ”Hun føler sig overset af danske medier – med god grund” og hendes efterfølgende organisering af en demonstration foran DR-byen for bedre repræsentation af minoriteter i medierne.”