#AMOS

Projektet #AMOS er en alliancen mod online antisemitisme og har til formål at undersøge, forstå og forebygge antisemitisme på online medier.

AMOS

#AMOS - Alliancen mod online antisemitisme

#AMOS er et projekt skabt i samarbejde mellem Jødisk Informationscenter, Nordic Safe Cities, Analyse & Tal og Common Consultancy. Projektet er finansieret af Slots- og Kulturstyrelsen og har til formål at undersøge antisemitisme i den brede offentlige samtale online for at forstå størrelsen og formen af det for til sidst at kunne udvikle forebyggende initiativer. 

Projektets tre dele

Analyse

Igennem en innovativ big-data analyse, udviklet af partnerkredsen samt førende eksperter på området, kan vi nu offentliggøre den hidtil største kvantitative undersøgelse af antisemitisme på Facebook i Danmark. Her vil du kunne læse, hvordan antisemitisme ser ud online i dansk kontekst, hvordan det bevæger sig, og hvornår det dukker op. Du vil blive klogere på hvilke debatter, som fungerer som katalysator, samt hvilke dynamikker og kontekster, der omgiver antisemitisk indhold.

Rapporten er udarbejdet af Analyse & Tal og Common Consultancy.

Formidling af ny viden

Vi vil skabe en online kampagne, hvor vi deler den levede oplevelse af at være ung jøde og lige som alle andre, være bruger af sociale medier. Vi ønsker at understrege vigtigheden i inklusion og opmærksomheden på, hvem der er modtagere af antisemitisk indhold. 

Vi vil også skabe et sæt visuelt læringsmaterialer, som er baseret på analysens fund, som vil være tilgængeligt for alle interesserede, lærere, pædagoger, forældre, civilsamfundsorganisationer og andre undervisere, som ønsker at formidle viden om skaderne ved online antisemitisme. 

Handling

Som en sidste del af projektet, vil vi udvikle nye koncepter og initiativer for formidling til og uddannelse af unge mellem 15 og 25 år omkring dynamikkerne, der omgiver online antisemitisme, og hvordan man kan forbygge disse. Initiativerne vil bl.a. udbydes som workshops i Jødisk Informationscenters undervisningstjeneste.

Formålet er at få interessenter såsom museer, biblioteker, fritidsklubber og andre organisationer til at tage ejerskab over samtalen og tage del i #AMOS for at sammen at sikre et trygt online rum for alle. Disse koncepter vil være klar til implementering i slutning af 2024. 

 

Kontakt

Nanna

Projektleder
31331662