Middagsbord med mennesker omkring med brød, salater og tallerkner

UDSOLGT - Shabbatmiddag til Copenhagen Cooking Festival

-

Igen i år inviterer Jødisk Informationscenter til Shabbat middag i anledning af Copenhagen Cooking Festival. Her kan du opleve en traditionel jødisk Shabbatmiddag med bøn, lystænding, challah og kiddushvin.

Når det bliver fredag aften i jødiske hjem, sænker roen sig, og det bliver tid til den ugentlige hviledag shabbat. Kom med til en traditionel shabbatmiddag hos Jødisk Informationscenter i Krystalgade og smag dig igennem klassiske jødiske retter.

Hvad er shabbat?

Fra en time før solnedgang fredag aften til lørdag aften, når det er blevet så mørkt, at man kan se tre stjerner på himlen, er det shabbat, den jødiske ugentlige hviledag. Shabbaten indledes med et lille ritual, hvor to lys tændes og vin og brød velsignes. Det efterfølges af et dejligt måltid mad, og repræsenterer en pause i en travl uge, hvor man tager lidt finere tøj på, gør sig ekstra umage med at dække bord og lave mad, og måske synger sange eller på anden måde markerer, at det er en særlig aften.

Hvad aftenen byder på

Under Copenhagen Cooking åbner Jødisk Informationscenter dørene og inviterer indenfor til en traditionel shabbatmiddag med god stemning og spændende fortællinger om denne jødiske tradition krydret med et glas koshervin.

Udover den rituelle velsignelse af både lys, de flettede brød, kaldet Challot, og bøn over en sød vin, kaldet Kiddush, byder menuen på lidt af hvert fra det jødiske verdenskøkken.

Vi glæder og til at invitere indenfor til en autentisk intim jødisk oplevelse!

Køb din billet her

Emne

Information

Sted
Det Jødiske Hus, Krystalgade 12
Tidspunkt
Fredag den 18. august kl. 18 - 21
Tilmelding
Tilmelding via link
Pris
275 kr.