Litteratursalon om tro

TRO i en litterær kontekst

-

Som en del af sommerprogrammet WEEKENDEN inviterer DIT:KBH, Litteratursalonen Esther & Jødisk Informationscenter til en aften om troen i en litterær og kunstnerisk kontekst.

Som en del af salonrækken "Tro, håb og kærlighed" inviterer Jødisk Informationscenter og Litteratursalon Esther til en spændende aften om tro i en kunstnerisk kontekst med udgangspunkt i spørgsmålene: Hvordan kan poesi og litteratur blive en platform for at snakke om tro, forandring og det at være del af en minoritet? Hvordan kan digterens/forfatterens position give mulighed for at formidle nye og kritiske samfundsperspektiver og starte nye samtaler mellem mennesker?

Vi har inviteret den dansk-pakistanske digter Naiha Khiljee, som har skrevet digtsamlingen "Kære søster", som bl.a. handler om fremmedhad, leve med to kulturer og finde sin plads som minoritet i Danmark.

Derudover vil postdoc ved Université de Strasbourg Søren Blak Hjortshøj dele ud af sin viden om Georg Brandes og fortælle om, hvordan Brandes har behandlet sin dansk-jødiske identitet gennem litteratur, og hvordan han navigerede mellem det jødiske og sekulære.

Vi glæder os til at byde velkommen til aften, der med både ældre og nutidige perspektiver samt muslimske og jødiske vinkler vil belyse, hvordan poesi og litteratur kan danne rammerne for en samtale om tro.

Praktisk information

Tid: d. 25. juni kl. 17-18.30

Sted: Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, 1359 København

Arrangementet er udendørs og gratis. Det er uden tilmelding, så kom gerne i god tid, hvis du vil være sikret en plads. Læs mere om begivenheden her.

Information

Sted
Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, 1359 København
Tidspunkt
Fredag d. d. 25. juni kl. 17-18.30
Pris
Gratis