Jeanne Goldschmidt og Suzanne Brøgger

Min jødiske inspiration: Suzanne Brøgger og Jeanne Goldschmidt

Jødisk Informationscenter lancerer en ny spændende online arrangementsrække under titlen "Min Jødiske Inspiration"! Her vil forskellige danske kunstnere med jødisk baggrund reflektere over, hvordan det jødiske har spillet ind på deres kunst og liv. Se med hver anden tirsdag kl. 19 live på Facebook eller Zoom!

I arrangementsrækken "Min jødiske inspiration" inviterer Jødisk Informationscenter hver anden uge to kunstnere med jødisk baggrund ind i det virtuelle rum til en snak om, hvilken betydning deres jødiske baggrund har for deres kunst og liv. Har man som jødisk kunstner en særlig horisont, en særlig æstetik, en særlig sensibilitet, en særlig sans for symboler? Og hvordan er forholdet mellem kunstner og værk? Kan det at have jødiske rødder give en modstand eller en kunstnerisk drivkraft? 

Til denne talk vil forfatter Suzanne Brøgger og forfatter og kunstmaler Jeanne Goldschmidt i en samtale reflekterer over disse spørgsmål. Suzanne Brøgger udgav i 1997 bogen "Jadekatten", som er en slægtsfortælling om en jødisk familie inspireret af Suzanne Brøggers egen familiehistorie. Jeanne Goldschmidt har bl.a. udgivet billedserien "You don't look jewish" og i 2020 udgivet romanen "Faster Hildas Testamente", som handler om hendes fjerne jødiske bedstefar. 

Se med når disse to interessante kvinder går dybere ind i, hvilken betydning den jødiske baggrund har for deres identitet, tilhørsforhold og litteratur.

Vi ses på zoom:
Link: https://us02web.zoom.us/j/85629096869?pwd=M0UzN3NFTzlIMFY5L0RQRE5NbzhWdz09
Password: 765933

Eller live på Facebookhttps://www.facebook.com/detjodiskesamfund

Information

Sted
Hjemme i din stue
Tidspunkt
Tirsdag d. 23. marts kl. 19