Susanne Kovács og Ina-Miriam Rosenbaum

Min jødiske inspiration: Ina-Miriam Rosenbaum og Susanne Kovács

-

Jødisk Informationscenter byder igen velkommen til et spændende foredrag under arrangementsrækken 'Min jødiske inspiration'. Se med hver anden tirsdag kl. 19 live på Facebook eller Zoom!

I arrangementsrækken "Min jødiske inspiration" inviterer Jødisk Informationscenter hver anden uge to kunstnere med jødisk baggrund ind i det virtuelle rum til en snak om, hvilken betydning deres jødiske baggrund har for deres kunst og liv. Har man som jødisk kunstner en særlig horisont, en særlig æstetik, en særlig sensibilitet, en særlig sans for symboler? Og hvordan er forholdet mellem kunstner og værk? Kan det at have jødiske rødder give en inspiration, en kunstnerisk drivkraft eller noget helt tredje? 

I den fjerde talk i arrangementsrækken vil Ina-Miriam Rosenbaum og Susanne Kovács i en samtale reflekterer over disse spørgsmål. Ina-Miriam Rosenbaum er skuespiller og har medvirket i flere teaterstykker, der på den ene eller anden måde behandler jødiske tematikker. Hun har blandt andet spillet nazisten Joseph Goebbels i stykket 'Hitler on the roof' og spillet hovedrollen i "JOB - et enkelt menneske" om emigranten Mendel Singer der, ligesom J O B i det gamle testamente, oplever at miste alt, fortvivle og opleve et mirakel. 

Susanne Kovács er filminstruktør og belyser i sin dokumentarfilm "De skygger vi arver"/"It takes a family" (2019), hvordan tidligere generationers oplevelser kan sætte dybe spor i en familie. Susanne er 3. generations-efterkommer af holocaust-overlevere og undersøger i filmen, hvordan traumer kan gå i arv, og hvad der sker, når man begynder at tale om det.

Se med, når vi i denne talk dykker ned i, hvordan Ina-Miriam og Susanne er påvirket og inspireret af deres jødiske rødder, og hvordan man formidler barske historier gennem film og teater. Se med hjemme fra stuerne tirsdag d. 4. maj kl. 19!

Vi ses på zoom
Password: 748917

Eller live på Det Jødiske Samfunds facebookside

Information

Sted
Hjemme i din stue
Tidspunkt
Tirsdag d. 4. maj kl. 19
Pris
Gratis