Forår for Hitler

Jøder i kunsten - Jødisk humor og film

-

Endnu en gang har Jødisk Informationscenter glæden af at afholde et arrangement inden for rækken 'Jøder i Kunsten', med endnu en filmvisning i samarbejde med Cinemateket - denne gang i humorens tegn med visning af filmen "Forår for Hitler".

JØDISK HUMOR OG FILM - med introduktion, Q&A og koshervin

Må man gøre grin med jødeudryddelsen? Mel Brooks’ debutfilm "Forår for Hitler" rejste i 1967 en debat, der fortsat dukker op i nye former. Filmen er blevet en klassiker og handler om to fallerede teaterproducenter, som planlægger at score investorernes indskud ved at lave en sikker fiasko: En musical om Adolf Hitler og Eva Braun. Desværre for producenterne bliver forestillingen et hit – ikke mindst hos det jødiske publikum.

Humor har længe år været et vigtigt element i jødernes overlevelsesteknik. At kunne grine af selv den værste modgang har vist sig at være utrolig effektivt. Kulturformidler og forfatter Dennis Jacob Rosenfeld vil i en introduktion på cirka 30 minutter inden visningen indkredse humorens væsen med udgangspunkt i 'Forår for Hitler'. 

Inden filmen serverer Jødisk Informationscenter et glas koshervin til at sætte stemningen. 

Praktisk information 

Tid/sted: d. 1. juli kl. 18.30 i Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.

Pris:  inkl. et glas kosher vin: 95 kr. / 65 kr. for medlemmer af Cinemateket.

Billetter: Køb din billet her!

Cinemateket overholder myndighedernes corona-anbefalinger. Husk mundbind, indtil du har sat dig i salen. Læs mere på https://www.dfi.dk/cinemateket/cinematekets-corona-forholdsregler

Information

Sted
Cinemateket
Tidspunkt
Torsdag d. 1. juli kl. 18.30
Pris
95 kr. / 65 kr. for medlemmer af Cinemateket