Still frame fra A Serious Man

Jøder i kunsten - Film

-

I foråret 2020 afholder Jødisk Informationscenter en arrangementsrække under overskriften 'Jøder i kunsten'. Arrangementerne er skabt i samarbejde med forskellige kulturinstitutioner i København og sætter fokus på kendte jødiske kunstnere inden for forskellige kunstgenrer. D. 7/4 står det i filmkunstens tegn, når vi inviterer til foredrag med visning af Coen-brødrenes film 'A Serious Man' i Cinemateket

Foredrag med film og vin

Den 2. september kl. 19.00 finder det fjeder arrangement i rækken 'Jøder i kunsten' sted i Cinemateket med fokus på det berømte brødrepar Joel og Ethan Coen og deres film 'A Serious Man' (2009).

Still frame fra A Serious Man

 

I 1960'ernes Minnesota følger vi den jødiske professor Larry Gopnik, hvis trivielle forstadsliv smuldrer for øjnene af ham. Larry kastes ud i en livskrise, og søger hjælp til sine eksistentielle kvaler hos lokale rabbinere, der kaster om sig med floskler og forvirrende parabler. Filmen er et glimrende eksempel på Coen-brødrenes brug af sort (og jødisk) humor og efterlader én i højt humør.

Før filmvisningen vil kulturformidler Dennis Jacob Rosenfeld holde et oplæg om Coen-brødrene i et kulturelt og jødisk perspektiv, og efter visningen vil der være en Q&A, hvor Dennis vil svare på de spørgsmål, som dukker op i filmens løb.

Efter arrangementet inviterer vi til et glas kosher-vin i Cinematekets Asta Bar.

Praktisk information

Tid/sted: d. 2. september kl 19-21.30 i Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K, tlf. 33 74 34 12.

Pris:  inkl. et glas kosher vin: 95 kr. / 65 kr. for medlemmer af Cinemateket.

Billetter: Billetter bestilles her

Information

Sted
Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Tidspunkt
Onsdag d. 2. september, kl. 19:00-21.30
Tilmelding
Billetbestilling på: https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/events/event/serious-man-i-jodisk-perspektiv-introduktion-debat-og-vin
Pris
Inkl. et glas kosher vin: 95 kr./65 kr. for medlemmer af Cinemateket.