hjemmelavet plakat til filmen 'the forgotten ones'

Filmvisning 'The Forgotten Ones'

-

Jødisk Informationscenter og Litteratursalon Esther invitere til visning af filmen"The Forgotten Ones", af den israelske instruktør Nitza Gonen - en dokumentar der udforsker de jugoslaviske jøders historie og de forskellige etniske gruppers rolle i det jugoslaviske Holocaust.

Om filmen

Filmen kaster for første gang lyst på folkedrabet på de jugoslaviske jøder, der resulterede i udryddelsen af 85% af det blomstrende jødiske samfund, som ikke ellers havde lidt nogen form for diskrimination i Jugoslavien. Filmens hovedperson Stella, en ung israeler født i Jugoslavien, undersøger hvordan udryddelsen så ud i de forskellige regioner, tyskernes rolle samt de andre nationaliteter i Jugoslaviens rolle. Parallelt med dette undersøger Stella historien om sin muslimske tipoldefar, som reddede jøder under krigen. Rejsen løber igennem de forskellige jugoslaviske provinser, hvor Stella mødes med forskellige historikere og nøglepersoner med indsigt i disse udryddelser, som stadig har mange ubekendte. Undervejs besøger Stella overlevende, der fortæller deres historier på de steder, hvor det hele fandt sted. Igennem hele filmen udgør Jugoslaviens smukke landskaber en tankevækkende kontrast til de frygtelige begivenheder der har fundet sted der.

Tag dine venner under armen, og kom glad og nysgerrig og bliv klogere over en drink og andet godt, der naturligvis flyder fra Spisehusets bar! Dørene åbner 18:30, og vi glæder os simpelthen så meget til at se jer alle sammen igen!

Det praktiske

Tilmeld dig gratis ved at sende en mail til litteratursalonenesther@gmail.com. Kan du og dine venner ikke komme alligevel, så send endnu en mail, så vi kan give pladsen til andre!

Der er begrænsede antal pladser.

Arrangementet foregår i Balsalen på 1. sal i Huset i Magstræde, med indgang via Spisehuset.

Information

Sted
Balsalen på 1. sal, Huset i Magstræde
Tidspunkt
Torsdag d. 17. februar kl. 19:00-20:30
Tilmelding
Send en mail litteratursalonenesther@gmail.com
Pris
Gratis, men husk at bestille billet
Bemærkninger
Dørene åbner kl 18:30