Hannah Arendt

Filmvisning med introduktion: 'Hannah Arendt'

-

Jødisk Informationscenter og Copenhagen Jewish Film Festival inviterer til en aften med film og oplæg om den jødiske filosof Hannah Arendt og hendes syn på ondskab og Eichmann-sagen. Det hele foregår online, så du kan se med hjemme fra din stue!

Spillefilmen ’Hannah Arendt’ følger den tysk-jødiske filosof Hannah Arendt i de fire år, hvor hendes liv kredser om Eichmann-sagen i Jerusalem, som hun dækkede som journalist for The New Yorker. Filmen beskriver, hvordan hun føler sig kaldet til at rejse fra USA for dække retssagen, og den diskussion hendes kontroversielle opfattelse af Adolf Eichmanns rolle som en ‘ligegyldig’ møtrik i det store nazistise maskineri afføder. Hun modtager beskyldninger fra nær og fjern fra folk, der opfatter hendes reportager som antisemitiske. Hun møder også modstand mod hendes argumentation for, at Eichmanns egne udsagn skulle tages for pålydende, når han i retten udtalte, at han intet havde imod jøder.

Filosof og forfatter Jacob Dahl Rendtorff, vil introducere filmen og gøre os klogere på Hannah Arendts liv og værker, og hvorfor hun var så optaget af denne Eichmann-sag. 

Program
20.30: Introduktion ved filosof Jacob Dahl Rendtorff
20.45: Visning af spillefilmen ’Hannah Arendt’

Priser
Køb billet til filmen og introduktionen for kun 45v kr. her: https://www.cjff.dk/film/hannah-arendt/

Hvis du er under 30 år, kan du købe et festivalpas til HELE ugen med adgang til alle ugens 36 film og oplæg for kun 250 kr her: https://cjff.movieseverywhere.net/pricing/197

Filmen og talken afholdes i et samarbejde mellem Jødisk Informationscenter og Copenhagen Jewish Film Festival. Se hele programmet for festivallen her: https://www.cjff.dk/cjff-2021-filmprogram/

Information

Sted
Hjemme i din stue
Tidspunkt
Torsdag d. 25. februar kl. 20.30
Pris
45 kr