Jøder og muslimer ved et bord

AFLYST: Åben synagoge - særudgave om jødedom og islam

-

Første søndag i måneden inviterer Jødisk informationscenter 'indenfor murene' til Åben Synagoge - denne gang i februar og efter alle corona-kunstens regler. Så interesserer du dig for kultur, religion eller historie, så tag din ven, udkårne, familie eller kollegaer med til et foredrag om synagogen og bliv klogere på, hvad jødedom og Islam har til fælles.

Det er med stor glæde, at Jødisk Informationscenter igen kan invitere 'indenfor murene' til Åben Synagoge. Denne gang i samarbejde med Dansk Islamisk Center, hvor vi sætter fokus på alt det jødedommen og islam har tilfælles. Ikke kun i Danmark, men generelt i hele verden, støder man ofte på forestillingen om, at jøder og muslimer er ærkefjender. Denne antagelse er langt fra virkeligheden og bygger på fordomme om had og uforenelig forskellighed. 

For at nuancere forestillingen om to uforenelige religioner, inviterer Jødisk Informationscenter til denne særudgave af åben synagoge i samarbejde med Dansk Islamisk Center. Kom ind og mød både en jøde og muslim, som vil fortælle om, hvordan både jødedommen og islam praktiseres, og bliv klogere på spørgsmål som: Hvordan foregår en jødisk og en muslimsk gudstjeneste? Hvad spiser man, og hvad spiser man ikke i de to religioner? Hvordan beder man i hhv. jødedommen og islam? Og har de to religioner egentligt meget mere tilfælles end vi går og tror?

Besøget finder sted fra kl. 13:00 - 14:00, den 7. februar, dørene åbner 12:30.

Besøget er gratis.

Besøget kræver ingen tilmelding, men der er et begrænset antal på 200 personer, så kom i god tid.

Medbring venligst ikke store tasker. 
Sikkerhedstjek er påkrævet inden adgang, og vagten forbeholder sig retten til at nægte adgang på dagen, skulle han se sig nødsaget til det.

Information

Sted
Synagogen i Krystalgade
Tidspunkt
Søndag d. 7/2 kl. 13.00-14.00
Pris
Gratis
Bemærkninger
Besøget kræver ingen tilmelding, men der er et begrænset antal på 200 personer, så kom i god tid.
Dørene åbner kl. 12:00