Synagogen i Krystalgade indefra

Åben Synagoge med madbazar

-

Endnu en gang åbner Jødisk Informationcenter dørene til den smukke synagoge på Krystalgade. Denne gang vil D.A. Kosher holde åben madbazar efterfølgende, hvor du kan købe jødiske lækkerier.

Kom forbi til åben synagoge

Interesserer du dig for arkitektur, religion eller historie, så tag din ven, udkårne, familie eller kollegaer med til et foredrag om synagogen og dansk jødisk liv. 

Synagogen i Krystalgade fremtræder i en helt særlig blanding af orientalsk og dansk stil. Synagogens tysk-danske arkitekt, Gustav F, Hetsch, arbejdede nemlig indenfor den ny-klassicistiske stil men var samtidig dybt inspireret af old-egyptisk byggekunst. Synagogen blev indviet i 1833 og udmærker sig som en af verdens smukkeste og mest særegne synagoger. 

Mød de danske jøder og bliv klogere på spørgsmål som: Hvorfor ser synagogen ud, som den gør? Hvor holdte de københavnske jøder gudstjeneste inden? Hvordan bruges synagogen i dag og hvornår? Disse og mange flere spørgsmål vil du få svar på! 

Synagoge-besøget finder sted fra kl. 12 - 13, søndag den 25. februar.

Madbazar

Efter Åben Synagoge holder D.A. Kosher madbazar, hvor du kan købe forskellige jødiske varer og retter, såsom burekas, hummus og challah. Madbazaren afholdes ud i gården, og der sælges som take-away. 

Madbazaren er åben fra kl. 12 - 16 (eller til udsolgt)

Praktisk

Besøget er gratis og der er ikke behov for tilmelding.

Synagogen er åben fra kl. 12 - 13

Madbazaren er åben fra kl. 12 - 16 (eller til udsolgt)

Medbring venligst ikke store tasker. 
Sikkerhedstjek er påkrævet inden adgang, og vagten forbeholder sig retten til at nægte adgang på dagen, skulle han se sig nødsaget til det

Læs mere om synagoger her.

Information

Sted
Synagogen i Krystalgade 12
Tidspunkt
Søndag d. 25. februar kl. 12.00 - 13.00
Tilmelding
Ingen tilmelding nødvendig
Pris
Gratis