Jacobine Salomon

400 års jødisk liv: Vandreudstilling er i Randers

-

Vandreudstillingen "400 års jødisk liv i Danmark" så i november 2022 dagens lys til den store 400 års-fejring i synagogen i Krystalgade, hvor Dronningen var forbi. Udstillingen har nu fået ben og gå på, og første stop på vandringen er Randers. Her kan du opleve udstillingen fra den 21. januar til den 23. april.

400 år med dansk-jødisk liv

I november 1622 inviterede Kong Christian den 4. de første jøder til Danmark. Denne invitation startede det, som siden har udviklet sig til 400 års jødisk historie i Danmark. I den anledning har Dansk Jødisk Museum og Det Jødiske Samfund i samarbejde med Jødisk Informationscenter og Operate skabt en vandreudstilling, der over de næste to år vil bevæge sig igennem danske byer med lokale jødiske historier. 

Den lokale historie: Randers

I hver by, hvor udstillingen sættes op, vil der i samarbejde med lokale museer tilføjes fortællinger fra byen, der beskriver det jødiske liv, som en gang var. 

Første stop på turen er Randers, hvor udstillingen kan opleves i samarbejde med Museum Østjylland. Jøderne kom til Randers i 1757, da to jøder nedsatte sig som fabrikanter i byen. De lagde grunden til en jødisk menighed, der i 1800-tallet blev den største i Danmark uden for København. Du kan læse mere om den lokale udstilling her.

Hvor og hvornår

Udstillingen kan opleves gratis på Museum Østjylland, Stemannsgade 2, 8900 Randers C.

Den løber fra den 21. januar til den 23. april 2023

Information

Sted
Museum Østjylland, Stemannsgade 2, 8900 Randers C
Tidspunkt
Fra den 21. januar til den 23. april
Pris
Grtais