Varm rosenkålssalat med granatæble dressing og valnødder

Rosenkål er en meget polariserende grønsag. Hvor kogte rosenkål kan være et kedeligt tilbehør, kan de små kålhoveder laves på mange måder så de bliver et spændende bidrag til måltidet i både smag og tekstur. Med de traditionelle Rosh Hashanah elementer passer det søde fra granatæblet perfekt til rosenkålens lidt bitre smag.

Rosenkålssalat i et farverigt fad med granatæblekerner og valnødder

Forberedelse: 5min. Tilberedning: 20min

Ingredienser:

  • 1 kg rosenkål, rengjort og skåret i halve
  • ½ dl oliven olie
  • Salt og peber
  • 50 g valnøddekerner
  • Kernerne fra ½ granatæble
  • 2 spsk. granatæble sirup
  • Saften fra ½ citron

Instruktioner:

Forvarm ovnen på 200grader.

Rist valnødderne på en pande med 1 spsk. rapsolie til de får en gylden farve og sæt dem til side.

I en stor skål vendt de halve rosenkål med oliven olien.

Fordel da rosenkålene på en bageplade med bagepapir og drys med salt og peber.

Bag kålene i 15min indtil ydre bladende bliver mørke. Skær/bid evt. en over for at teste om de er færdige. Jeg kan godt lide når der er lidt bid i kålene, men synes de ikke at være færdige giv dem da 5-7min mere.

Tag rosenkålene ud og fordel dem på et fladt salatfad. Drys de ristede valnødder og granatæblekerner over kålene. I en lille skål bland granatæble sirup med en spsk. oliven olie og saften fra en halv citron. Hæld dressingen over kålene med kerner og valnødder og servér salaten varm.

Emne