Spicy bagte sødekartofler

Sødekartofler går til det meste, og især til Rosh Hashanah når vi gerne vil forsøde nytårsmåltidet med ønsket om et frugtbart nyt år. Når man bager sødekartofler i en varm ovn bliver de naturligt karamelliseret, når kartoflernes naturlige sukker trækkes frem. Krydrer man sødekartoflerne med chiliflager opnår man en utrolig smagfuld ret, som ikke mindst er et elegant bidrag til et hvert nytårsbord med den smukke orange farve.

Et grønt fad med bagte sødekartofler

Forberedelse: 20min. Tilberedning: 40min

Ingredienser:

  • 1 kg sødekartofler, skrællet og skåret i stykker omkring 3*3cm
  • 2 store løg, skåret i stykker
  • En lille håndfuld frisk rosmarin blade pillet af stilke
  • 2 spsk. oliven olie
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 tsk. chiliflager (kan varieres alt efter, hvor glad man er for stærk mad)
  • ½ tsk. røget paprika

Instruktioner:

Forvarm ovnen på 200 grader placér et ovnfast fad i ovnen mens den opvarmer. Læg sødekartofler og løg i en stor skål. Overhæld med oliven olien og tilsæt rosmarin, salt, chiliflager og røget paprika.

Vend alle ingredienser sammen med hænderne, så olie og krydderier bliver godt fordelt.

Tag da det ovnfaste fad ud af ovnen. Fordel da sødekartoflerne i fadet så alle kartofler rør fadets bund. Varmen fra fadet gør at kartoflerne bliver bagt hurtigere og mere jævnt – pas på ikke at brænde dig!

Placér kartoflerne tilbage i ovnen og lad dem bage i 20min. Vend kartoflerne og lad dem bage i yderligere 10-20min eller indtil de er bløde indvendigt og er brune/sprøde uden på. Servér sødekartoflerne varme og nyd dem som et lækkert og smukt tilbehør.

 

Emne