Fennikel-æble salat med cider/tahini dressing

Fennikel, med sin karakteristisk salmiaksmag, kan være et frisk og alternativt pust til en hver middag, hvor kød er hovedretten. Særligt denne salat er kan hurtig blive en favorit – og så indeholder salaten flere at de symbolske Rosh Hashanah ingredienser, som både æble, honning og granatæbler. Sammen med den syrlige og cremede æblecider/tahini dressing er salaten en perfekt blanding af det sure, det søde og det bitre.

Middagsbord med mennesker omkring med brød, salater og tallerkner

Forberedelse: 30min. Tilberedning: 5min

Ingredienser:

  • 3 fennikel hover, som er snittet tyndt (bruge evt. et mandolinjern)
  • 2 røde æbler, som er udkernet og snittet tyndt (også på mandolinjern)
  • 1 håndfuld finthakket fennikel toppe
  • ½ dl oliven olie
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. tahini
  • 2 spsk. flydende honning
  • ½ tsk. salt
  • 60 g groft hakkede valnødder
  • Kernerne fra ½ granatæble

Instruktioner:

Rist valnødderne på en pande med 1 spsk. rapsolie til de får en gylden farve og sæt dem til side.

Når fenniklen snittes, skær først toppen af. Del da knolden i to, og lav et keglesnit i hver knold halvdel, for at skærer midten ud. Har du et mandolinjern kan du snitte den halve knold uden midte herpå, hvis ikke placér den halve knold, med den flade side på skærebrættet og snit da i tynde skiver.

Pluk det fine af fennikel toppen så du fjerner de grove stikle. Hak de dine toppe medium groft.

Skær æblerne i halve og udhus dem. Snit da de halve æbler i tynde skiver så ensartet som muligt. Igen, har du et mandolinjern er det nemt og hurtigt at snitte æblerne.

I en blender eller i en skål hæld æblecidereddike, tahin, honning og salt. Bruger du en blender blend da på lav intensitet og øg langsomt til medium. Tilsæt oliven olie en smule ad gangen. Rører du dressingen i hånden, tilsættes olien også lidt ad gangen, og vær desuden omhyggeligt med, at få rørt godt så alle ingredienserne bliver ordentligt blandet.

Hæld æbleskiver, fennikelrod –og top i en serverings skål og hæld dressingen over. Bland forsigtigt (så du ikke ødelægger æblerne) indtil at dressingen er godt fordelt.

Drys nu granatæblekerner og valnødder over salaten, bland lidt yderligere, og servér en farverig, smagfuld og flot salat.

Emne