et telt med et lillebanner hvorpå der står 'Jødisk Informationscenter'

Ungdommensfolkemøde 2019

-

Fra den 5. - 6. september 2019 afholdes Ungdommens Folkemøde i Valbyparken i København. Jødisk Informationscenter stiller troligt op, sig kig forbi vores telt, lyt til en debat eller tag en samtale med os om religion, kultur og identitet.

Program 

Ekaterina Andersen på bimaen i Synagogen

Samtale: Feminisme og Jødedom 

Tidspunkt:
5. sep. 12:30 - 13:30

Beskrivelse af event:

Du kender måske Ekaterina Krarup Andersen som feministisk skribent, forfatter og blogger. Men vidste du, at Ekaterina er så fascineret af jødedommen at hun til dagligt læser judaistik (læren om jødisk kultur og religion)? Hør Ekaterina fortælle om, hvorfor det kan være relevant at inddrage jødiske kilder i feminisme og bliv klogere på hvordan religion egentlig spiller sammen med tanker om kvindefrigørelse og kønsligestilling. 

Emner: Identitet, Mangfoldighed og ligestilling, Religion og tro, Feminisme 

 

 

Samtale: Israelsk baggrund og hva' så? 

Sanne Cigale Benmouyal sidder på et bord med røde bukser på

Tidspunkt:
6. sep. 10:00 - 11:00

Beskrivelse af event:

Sanne Cigale Benmouyal er historiker, debattør og journalist. I 2018 lavede hun DR-programmet ”Jøde!”, som handler om at vokset op med en dansk mor og en israelsk far og at være jøde i Danmark. Kom og hør Sanne Benmouyals overvejelser om at balancerer to kulturer og kærlighed til hele ens ophav. 

Emner: Demokrati, Globale emner, Identitet, Mangfoldighed og ligestilling, Religion og tro, Nærvær og eftertænksomhed.

 

 

Workshop: Hyggeracisme eller krænkelseskultur – Hvor går grænse? 

Tidspunkter:
5. sep. 10:30-11:30 og 6. sep. 12:30 - 13:30

Beskrivelse af workshop:

Lever vi i en krænkelseskultur, hvor vi ikke kan lave sjov med hinanden, eller er vi omringet af en utilsigtet hyggeracisme? Hvor går grænsen og hvem skal sætte den? På Jødisk Informationscenters workshop undersøges diskrimination og racisme med udgangspunkt i virkelige cases. Her vil deltagerne gennem egne refleksioner og gennem dialog, undersøge nuancerne og gråzonerne ved hverdagsdiskrimination samt få redskaber til bedre at kunne reflektere over grænserne mellem racisme og ytringsfrihed

Emner: Demokrati, Identitet, Mangfoldighed og ligestilling, 

 

Mig og min tro

Tidspunkt:
6. sep. 10:00 - 10:45

Sted: 

Lille scene

Beskrivelse af event:

Hvorfor tror nogle, imens andre ikke gør? Hvordan kan religion have så stor en betydning i vores samfund, når det langtfra er alle der tror? Vi har inviteret en række unge på scenen, med det tilfælles at de alle praktiserer en religion. 

Sammen vil de undersøge hvilke forskelle og ligheder der er mellem deres religioner, hvad det betyder for dem at tilhøre et trosfællesskab og fortælle hvor stor en rolle deres religion egentlig spiller i hverdagen.

Arrangementet modereres af Jonas Aahave Uhd, uddannet i Religionsvidenskab, Adjunkt på HF & VUC Nordsjælland.

 

Læs mere om programmet til Ungdommens Folkemøde her