Tekst hvor der står 'Jødisk Informationscenter præsenterer Torsdags talks, på baggrund

Torsdags Talk - Hvordan taler vi om det?

-

Jødisk Informationscenter byder velkommen til en række spændende og lærerige foredrag under titlen 'Torsdags Talks', med emner der relaterer sig til jødedommen. Foredragene kan følges live på Zoom hjemme i stuerne hver torsdag kl. 19!

Torsdag d. 7. Maj er det gestalt- og psykoterapeut Judith Beerman Zeligson og dokumentarinstruktør Benjamin Fischermann, som mødes til en snak i Jødisk Informationscenters virtuelle studie. Begge har lavet film som behandler Anden Verdenskrigs spor ned gennem generationerne, og begge behandler de spørgsmålet om ’hvordan taler man om det?’.

Benjamins farfar skulle som femårig opleve sin familie gå i opløsning under Anden Verdenskrig, da han med sine tre søskende og mor bliver sendt i koncentrationslejren Theresienstadt. I dokumentaren dykker han ned i det komplicerede forhold, hans farfar den dag i dag har til sine søskende – et forhold, som led under efterkrigstidens ubegribelige konsekvenser med tab, traumer og sorg, men som samtidig kan minde om indgroede familiekonflikter, mange af os kender til. 

Judiths film er også en dokumentar under titlen ’De Overlevendes Børn’. På baggrund af sine egne familieoplevelser og sit hverv som gestalt- og psykoterapeut med særlig fokus på krig, flugt og forfølgelse, er dokumentaren et dialogmøde, hvor tavsheden på tværs af generationerne brydes.

Jødisk Informationscenter glæder sig til at kunne afholde visninger af de to film til efteråret, men indtil da, starter vi med denne teaser af en talk, som kradser i overfladen af mange meget interessante samtaler om emnet.  

Vi ses på zoom!
Link: https://us02web.zoom.us/j/84733419559?pwd=YkJQU3ZveG9RVm8rVEdPMXhadFd6QT09
Password: 159224

 

Information

Sted
Hjemme i din stue
Tidspunkt
D. 7/5 kl 19.00
Bemærkninger
Link: https://us02web.zoom.us/j/84733419559?pwd=YkJQU3ZveG9RVm8rVEdPMXhadFd6QT09
Password: 159224