Silvia Goldbaum og Ib Katznelson

Torsdags Talk - De danske jøder i Theresienstadt

-

Jødisk Informationscenter byder igen velkommen til et spændende og lærerigt foredrag under arrangementsrækken 'Torsdags Talks' . Foredraget kan følges live på Zoom eller Facebook hjemme i stuerne d. 18. marts kl. 19!

Fortællingen om de danske jøder, der blev reddet til Sverige under 2. verdenskrig, har længe været den dominerende fortælling om Danmark under krigen. Men hvad med de 470 jøder fra Danmark, der blev deporteret til ghettoen Theresienstadt?

Dette spørgsmål har Silvia Goldbaum Tarabini Fracapane sat sig for at undersøge i sin nyligt udkomne bog "The Jews of Denmark in the Holocaust. Life and Death in Theresienstadt Ghetto". Her giver Silvia ordet til de overlevende og forsøger at nuancere historien om de danske jøder under 2. verdenskrig. 

I denne torsdags talk vil Silvia fortælle om sin forskning og belyse de nye perspektiver på deportationen af jøder fra Danmark til Theresienstadt. Derudover vil Ib Katznelson, som selv er overlevende fra Theresienstadt, koble sine egne erfaringer på Silvias forskning og fortælle om sin egen barske historie.

Så sæt dig godt til rette i sofaen og se med i en spændende online talk, der vil nuancere historien og komme med nye perspektiver på de danske jøder i Theresienstadt!

Se med på Zoom
Password: 269655

Eller live på Facebook

Information

Sted
Hjemme i din stue
Tidspunkt
Torsdag d. 18. marts kl. 19
Pris
Gratis