Silja og chanukiah med levende lys

Torsdags Talk - Chanukah-speciel

-

Jødisk Informationscenter byder igen velkommen til en række spændende og lærerige foredrag under titlen 'Torsdags Talks' med emner, der relaterer sig til jødedommen. Foredragene kan følges live på Zoom hjemme i stuerne tre torsdage i december kl. 19!

Den jødiske helligdag Chanukah er lysenes og miraklernes fest og omtales nogle gange som ”jødernes jul”. Men hvad er Chanukah egentlig, og hvorfor holder jøderne Chanukah?

Det kan du få svar på d. 17. december, hvor jødiske Silja Vainer vil fortælle historien bag denne helligdag. Silja Vainer vil komme ind på, hvordan Chanukah-traditionen har udviklet sig gennem tiden, og hvordan hendes familie holder Chanukah i dag.

Til minde om lysmiraklet tændes der på chanukahs første aften et lys i en ottearmet lysestage. På anden aften tændes to lys og så fremdeles indtil den ottende dag, hvor alle otte lys er tændt. D. 17. december er i år den sidste dag i den otte dage lange helligdag, og Silja Vainer vil derfor slutte Torsdags Talken af med at tænde alle lys i den flotte ottearmede lysestage ”Chanukiah”.

Vi ses på Zoom!

Link til zoom

Password: 905973

Information

Sted
Hjemme i din stue
Tidspunkt
Torsdag d. 17. december kl. 19-20
Bemærkninger
Link: https://us02web.zoom.us/j/87418622006?pwd=K0pBVVdXYWVSNUV6RFZSZ3lhVkVhZz09 Password: 905973