Podcast logo

Talk: Bent & Bent – Jødiske mysterier i Danmarkshistorien

-

Oplev Bent Lexner og Bent Blüdnikow fortælle om mystiske mord og hemmelige begravelser. Bent og Bent kan normalt høres i vores podcast Jødiske mysterier i Danmarkshistorien, men denne gang kan du møde dem til en live talk.

De ukendte jødiske skæbner

Tidligere overrabbiner Bent Lexner og journalist og historiker Bent Blüdnikow har i nogle år været i gang med at fortælle og skrive om ukendte jødiske skæbner, efter de gennemgik og afleverede store mængder arkivalier fra Det Jødiske Hus til Rigsarkivet og Dansk Jødisk Museum. De vil i foredraget fortælle om, hvorfor den unge jøde Alexander Keller var i København i februar 1944, og hvorfor han blev skudt af en nazist. Og de fortæller om de hemmelige begravelser af 26 danske jøder fra 1943 til 1945, hvor der officielt ikke var jøder på dansk grund. Historien afdækkede biskop Hans Fuglsang-Damgaards virke for de danske jøder med risiko for eget liv​.

Sammen med Dansk jødisk Museum og Jødisk Informationscenter har Bent og Bent lavet to sæsoner af podcasten Jødiske mysterier i Danmarkshistorien, som du kan lytte til her.

Praktisk:

Hvor: Salen i Krystalgade 12

Hvornår: den 12. juni kl. 16 - 17.30

Hvordan: Det er gratis og ingen tilmelding er nødvendig

Information

Sted
Salen, Det Jødiske Hus, Krystalgade 12
Tidspunkt
Søndag den 12. juni kl. 16 - 17.30
Tilmelding
Ingen tilmelding nødvendig
Pris
Gratis