Paneldebat

Paneldebat: Nothing About Us, Without Us: Repræsentation af etniske minoriteter i medierne

-

Konferencen Nothing About Us, Without Us er et samarbejde mellem Jødisk informationscenter og Mino Danmark, der undersøger repræsentationen af etniske minoriteter i danske medier. Til det afsluttende arrangement d. 6. oktober 2022 inviterer vi til paneldebat med Nagieb Khaja, Rahima Abdullah, Sanne Cigale Benmouyal og Nada Amir.

OM KONFERENCEN

I april 2022 udgav Roskilde Universitet og Ansvarlig Presse en rapport, der viser den drastiske underrepræsentation af borgere med etnisk minoritetsbaggrund: Mens etniske minoriteter udgjorde 14% af den danske befolkning i 2021, udgjorde de blot 3,5% af nyhedskilderne i de undersøgte medier. For kvindelige minoritetskilder er underrepræsentationen endnu højere.

Men hvor den statistiske underrepræsentation af etniske minoriteter efterhånden er veldokumenteret, er konkrete og brugbare løsningerne på problematikken sværere at finde.

Gennem en række arrangementer over efteråret, vil Nothing About Us, Without Us sætte journalistikkens rolle og ansvar i repræsentationen af etniske minoriteter i medierne under lup og samler faglige eksperter, meningsdannere, og journalister til konstruktive samtaler om, hvordan vi kan sikre en bedre og bredere repræsentation i det danske medielandskab.

Med Nothing About Us, Without Us vil Jødisk Informationscenter og Mino Danmark ikke blot undersøge underrepræsentation af minoriteter i medierne, men dykke dybt ned i hvordan minoritetsgrupper repræsenteres, hvilken effekt underrepræsentationen og misrepræsentationen har på minoritetsetniske danskeres identitetsdannelse og oplevelse af at høre til, og hvorfor en nuanceret og inkluderende repræsentation er så vigtig.

Og så vil vi diskutere, hvordan vi kan arbejde for at sikre, at fremtidens journalistik bliver mere repræsentativ og nuanceret og i højere grad afspejler den danske demografi og alle de forskellige liv, historier, erfaringer og ekspertiser, der sameksisterer i Danmark i dag.

PANELDEBAT

Til konferencens afsluttende arrangement inviterer vi til paneldebat om repræsentation af minoritetsetniske borger på Københavns Hovedbibliotek d. 6. oktober 2022 kl. 17:30.

Deltagelse er gratis og åbent for alle!

Panelet består af 4 personer, der på hver sin måde har engagerede i debatten om repræsentation i medierne:

- Nagieb Khaja er født i København 1979 og uddannet journalist fra Syddansk Universitet.
Han er en international anerkendt og prisvindende journalist og dokumentarinstruktør,
hvis fokusområde i 18 år har været krigen i Afghanistan og senere Syrien. Senest vandt han Cavlingprisen sammen med tre kolleger fra Ekstrabladet for afdækningen af de danske børn i Syrien.

- Rahima Abdullah er 21 år, jurastuderende og Landsforperson for DFUNK- Dansk Flygtningehjælp Ungdom. Rahima kom til Danmark fra Syrien som 14-årig i 2015 og engagerer sig i, hvorfor nogle historier om minoriteter er mere tiltrækkende for medierne end andre, og hun har været aktiv i debatten om udvisningerne til Damaskus og har hjulpet med, at de udvistes historier kom frem i medierne – det arbejde har hun bl.a. fortalt om i en artikel i The Guardian.

- Sanne Cigale Benmouyal er journalist og radio- og tv-vært. Hun er aktuelt vært på P1 programmet “Hemmeligheder”, og har tidligere lavet tv-programmet ”Jøde!” på DR2, hvor hun undersøger, hvordan den stigende antisemitisme i Europa påvirker den jødiske minoritet i Danmark og deres offentlige synlighed.

- 23-årige Nada Amir er studerende på RUC, aktivist og frivillig i Mino Ung København og arbejder i Foreningen Brobyggerne. Hun har været en aktiv deltager i debatten om medierepræsentation af minoriteter, senest ved sine udtalelser i avisen Politikens artikel: ”Hun føler sig overset af danske medier – med god grund” og hendes efterfølgende organisering af en demonstration foran DR-byen for bedre repræsentation af minoriteter i medierne.”

Deltagelse er gratis og åbent for alle!

Information

Sted
Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, 1172 København K
Tidspunkt
Torsdag d. 6. oktober kl. 17:30-19:00
Tilmelding
Ikke nødvendig
Pris
Gratis