AMOS

På Folkemødet: Den nye digitale antisemitisme

-

Igen år deltager JIC ved Folkmødet, hvor du kan oplevet en debat om Den nye digitale antisemitisme. Vi dykker ned i internettets afkroge og ser på, hvordan antisemitisme trives, og hvad vi kan gøre.

Fra ekstreme grupper til den brede samtale

Jødisk Informationscenter inviterer til debat om den nye digitale antisemitisme, som er begyndt at dukke op blandt danske unge på online medier. Vi vil se på, hvordan det ser ud i dag, hvem der eksponeres for det, og hvad vi kan gøre ved det. 

Til at drøfte denne tendens har vi inviteret journalist Mikkel Hangaard Kristensen, som i en artikelserie for Information dykker ned i lukkede fora, hvor danske unge helt ned til 13 år deler højreekstremt materiale. I panelet vil Tobias Bornakke, partner i Analyse & Tal og formand for en tech tænketank, ligeledes belyse, hvordan algoritmebaserede analyser kan bruges til at undersøge online hadtale, hvem der eksponeres for det, og hvordan vi kan forebygge det. Vi lægger op til debat om, hvordan vi bekæmper spredning af misinformation blandt unge, hvem der har ansvaret, og hvor tæt det ekstreme indhold egentlig er på den offentlige overflade og brede samtale. Til at diskutere disse spørgsmål har vi bl.a. inviteret digitaliseringsordfører Jeppe Søe. 

Radiovært Sanne Cigale Benmouyal vil moderere debatten.

Praktisk:

Hvor: Folkemødet på Bornholm i Ydermolens Debattelt (G10)

Hvornår: Fredag den 16. juni kl. 16.30 - 17.30

Pris: Gratis