Karen Wlatorp og Mahvish Ahmad

Nothing About Us, Without Us: Repræsentation af etniske minoriteter i medierne 2

-

Konferencen Nothing About Us, Without Us er et samarbejde mellem Jødisk informationscenter og Mino Danmark, der undersøger repræsentationen af etniske minoriteter i danske medier. Til det andet arrangement i rækken d. 21. september 2022 inviterer vi Karen Waltorp og Mahvish Ahmad i Zoom-studiet til en samtale om under- og misrepræsentation af etniske minoriteter i mediebilledet.

OM KONFERENCEN

I april 2022 udgav Roskilde Universitet og Ansvarlig Presse en rapport, der viser den drastiske underrepræsentation af borgere med etnisk minoritetsbaggrund: Mens etniske minoriteter udgjorde 14% af den danske befolkning i 2021, udgjorde de blot 3,5% af nyhedskilderne i de undersøgte medier. For kvindelige minoritetskilder er underrepræsentationen endnu højere.

Men hvor den statistiske underrepræsentation af etniske minoriteter efterhånden er veldokumenteret, er konkrete og brugbare løsningerne på problematikken sværere at finde.

Gennem en række arrangementer over efteråret, vil Nothing About Us, Without Us sætte journalistikkens rolle og ansvar i repræsentationen af etniske minoriteter i medierne under lup og samler faglige eksperter, meningsdannere, og journalister til konstruktive samtaler om, hvordan vi kan sikre en bedre og bredere repræsentation i det danske medielandskab.

Med Nothing About Us, Without Us vil Jødisk Informationscenter og Mino Danmark ikke blot undersøge underrepræsentation af minoriteter i medierne, men dykke dybt ned i hvordan minoritetsgrupper repræsenteres, hvilken effekt underrepræsentationen og misrepræsentationen har på minoritetsetniske danskeres identitetsdannelse og oplevelse af at høre til, og hvorfor en nuanceret og inkluderende repræsentation er så vigtig.

Og så vil vi diskutere, hvordan vi kan arbejde for at sikre, at fremtidens journalistik bliver mere repræsentativ og nuanceret og i højere grad afspejler den danske demografi og alle de forskellige liv, historier, erfaringer og ekspertiser, der sameksisterer i Danmark i dag.

Talk med Karen Waltorp og Mahvish Ahmad

Det andet arrangement i konferencerækken løber af stablen d. 21. september 2022 kl. 19:00, hvor vi inviterer Karen Waltorp og Mahvish Ahmad i Zoom-studiet til en samtale om under- og misrepræsentation af etniske minoriteter i mediebilledet.

Karen Waltorp er lektor på Institut for Antropologi på Københavns Universitet. Hendes forskning behandler temaer som migration, køn, islam, urban antropologi og medieøkologi. I monografien “Why Muslim Women and Smartphones: Mirror Images” der handler om unge muslimske københavneres brug af smartphones sammentænker Waltorp disse tematikker med en interesse for repræsentation og metodologi.

Mahvish Ahmad er Assistant Professor i Human Rights and Politics ved London School of Economics. I sin forskning har Ahmad beskæftiget sig med statslig vold, militarisme og græsrodsbevægelser, der præsenterer alternativer til voldelige statsregimer og hun har tidligere arbejdet som journalist hos DR, Information og for internationale medier.

Sammen har Karen Waltorp og Mahvish Ahmad skrevet om racialiseringen af muslimske kvinder i den danske mediedebat. Her har de undersøgt den reduktive tendens til at repræsentere muslimske kvinder som enten frigjorte eller undertrykte, som udelukker mere nuancerede fremstillinger og selvfortællinger.

TILMELDING ER IKKE NØDVENDIG. ZOOM LINK TILSENDES UNDER FACEBOOK EVENTET FØR EVENT-START. 

Se Facebookevent her

Information

Sted
Online på Zoom
Tidspunkt
Onsdag den 21. september kl. 19.00
Tilmelding
Ikke behov for tilmelding
Pris
Gratis