Aydin soei promo

Nothing About Us, Without Us: Repræsentation af etniske minoriteter i medierne

-

Konferencen Nothing About Us, Without Us er et samarbejde mellem Jødisk informationscenter og Mino Danmark, der undersøger repræsentationen af etniske minoriteter i danske medier. Til det første arrangement i rækken d. 15. september 2022 inviterer vi Aydin Soei i Zoom-studiet til en samtale om under- og misrepræsentation af etniske minoriteter i mediebilledet.

OM KONFERENCEN

I april 2022 udgav Roskilde Universitet og Ansvarlig Presse en rapport, der viser den drastiske underrepræsentation af borgere med etnisk minoritetsbaggrund: Mens etniske minoriteter udgjorde 14% af den danske befolkning i 2021, udgjorde de blot 3,5% af nyhedskilderne i de undersøgte medier. For kvindelige minoritetskilder er underrepræsentationen endnu højere.

Men hvor den statistiske underrepræsentation af etniske minoriteter efterhånden er veldokumenteret, er konkrete og brugbare løsningerne på problematikken sværere at finde.

Gennem en række arrangementer over efteråret, vil Nothing About Us, Without Us sætte journalistikkens rolle og ansvar i repræsentationen af etniske minoriteter i medierne under lup og samler faglige eksperter, meningsdannere, og journalister til konstruktive samtaler om, hvordan vi kan sikre en bedre og bredere repræsentation i det danske medielandskab.

Med Nothing About Us, Without Us vil Jødisk Informationscenter og Mino Danmark ikke blot undersøge underrepræsentation af minoriteter i medierne, men dykke dybt ned i hvordan minoritetsgrupper repræsenteres, hvilken effekt underrepræsentationen og misrepræsentationen har på minoritetsetniske danskeres identitetsdannelse og oplevelse af at høre til, og hvorfor en nuanceret og inkluderende repræsentation er så vigtig.

Og så vil vi diskutere, hvordan vi kan arbejde for at sikre, at fremtidens journalistik bliver mere repræsentativ og nuanceret og i højere grad afspejler den danske demografi og alle de forskellige liv, historier, erfaringer og ekspertiser, der sameksisterer i Danmark i dag.

TALK MED AYDIN SOEI 

Det første arrangement i konferencerækken løber af stablen d. 15. september 2022 kl. 19:00, hvor vi inviterer Aydin Soei i Zoom-studiet til en samtale om under- og misrepræsentation af etniske minoriteter i mediebilledet. Aydin Soei er sociolog, forfatter og foredragsholder og har beskæftiget sig indgående med udsatte unge, medborgerskab, social mobilitet og udgivet fem bøger om etniske minoriteter. Som medstifter af organisationen Ansvarlig Presse har Aydin været med til at kortlægge underrepræsentationen af etniske minoriteter i de danske medier. Aydin har modtaget Finn Nørgaard Foreningens Ildsjælepris og vundet Politikens pris som Årets Københavner 2022.

TILMELDING ER IKKE NØDVENDIG. ZOOM LINK TILSENDES UNDER FACEBOOK EVENTET FØR EVENT-START. 

Se Facebookevent her

 

Information

Sted
Online på Zoom
Tidspunkt
Torsdag den 15. september kl. 19:00
Tilmelding
Ikke nødvendig
Pris
Gratis