Casper Colling Nielsen

NOGET OM HELTE: Kaspar Colling Nielsen

-

Københavns Hovedbibliotek inviterer til en aften i litteraturens tegn, hvor forfatter Kasper Colling Nielsen fortæller om sit forhold til Franz Kafkas "En hunds forskning", og hvordan Kafkas jødiske baggrund spiller en rolle i værket.

NOGET OM HELTE er en fast arrangementsrække på Københavns Hovedbibliotek, hvor forfattere fortæller om andre forfatteres værker, som har inspireret og optaget dem og som betyder noget særligt for dem. Denne aften om Kafka er blevet til i samarbejde med Jødisk Informationscenter.

OM ARRANGEMENTET:

Den 19. maj inviterer Københavns Hovedbibliotek til en ny udgave af ’NOGET OM HELTE’ – denne gang med Kaspar Colling Nielsen. Vi har bedt forfatteren tale om et selvvalgt værk, og valget er her faldet på Franz Kafkas novelle ”En hunds forskning. En fabellignende historie fra 1922 (udgivet posthumt), der handler om en hunds søgen efter viden. En søgen der er dømt til at mislykkes, fordi den ikke kan erkende det helt grundlæggende, nemlig menneskets eksistens. Colling Nielsen vil udover sit oplæg om ”En hunds forskning” også foretage nedslag i Kafkas forfatterskab og komme ind på, hvordan forfatteren Kafkas jødiske baggrund spiller en rolle.

OM KASPAR COLLING NIELSEN:

Kaspar Colling Nielsen (f. 1974) debuterede i 2010 med ’Mount København’, som samme år indbragte ham Danske Banks debutantpris. Senere fulgte romanerne ’Den Danske Borgerkrig 2018-24’ (2013), ’Det europæiske forår’ (2017) og fortællingerne ’Dengang dinosaurerne var små’ (2019). Senest er romanen ’Frelseren fra Hvidovre’ udkommet i 2021. Det dystopiske, samfundskritiske snor sig som en rød tråd gennem Colling Nielsens forfatterskab og ligesom hos Kafka, lurer det uhyggelige, det misantropiske, det klaustrofobiske og sorthumoristiske altid under overfladen.

Det praktiske:

Hvor: Københavns Hovedbibliotek

Hvornår: den 19. maj kl. 17.00 

Pris: Gratis (ikke behov for tilmelding) 

Information

Sted
Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade
Tidspunkt
Torsdag den 19. maj kl. 17.00
Pris
Gratis