billede af Benjamin Koppel og Tal R

Min jødiske inspiration: Tal R og Benjamin Koppel

-

Jødisk Informationscenter og Dansk Jødisk Museum byder velkommen til en spændende talk under arrangementsrækken 'Min jødiske inspiration' – denne gang i samtale med kunstneren Tal R og musikeren Benjamin Koppel.

I arrangementsrækken "Min jødiske inspiration" inviteres to kunstnere med jødisk baggrund til en snak om, hvilken betydning deres jødiske baggrund har for deres kunst og liv. Har man som jødisk kunstner en særlig horisont, æstetik, sensibilitet eller en særlig sans for symboler? Og hvordan er forholdet mellem kunstner og værk? Denne gang har vi inviteret billedkunstner Tal R og musiker Benjamin Koppel ind i Den Sorte Diamant til en snak om deres jødiske inspiration. Til at moderere samtalen har vi inviteret kulturredaktør på Weekendavisen Kathrine Tschemerinsky.

Tal R

Tal R er en af Danmarks fremmeste samtidskunstnere og har udstillet på museer og gallerier over hele landet og uden for landets grænser. Tal R blev uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2000 og er mest kendt for sine farvemættede, motivrige og mønstrede malerier. Hans kunstneriske virke spænder dog vidt i både form og fortælling: Fra skulpturer og tegninger til større installationer. Tal R har selv beskrevet sin kunstneriske proces gennem det hebraiske ord ”kolbojnik” (resterne) – et ord for det, der efterlades eller smides ud og som indkapsler det virvar af materialer og inspirationsformer, der finder vej ind i Tal Rs kunst. 

Benjamin Koppel

Benjamin Koppel er saxofonist, komponist og forfatter, internationalt anerkendt for sin virtuositet og musikalske spændvidde. Som barnebarn af den berømte danske komponist Herman D. Koppel, har Benjamin Koppel videreført en stolt og imponerende musikalsk familietradition. Koppel har modtaget en lang række priser for sit musikalske arbejde og har optrådt med både internationalt kendte jazzstjerner, danske popnavne og anerkendte symfoniorkestre i Europa, USA og Kina.  

Praktisk

Hvornår: onsdag d. 14. september kl. 19.00 - 20.30

Hvor: Blixen salen i Den Sorte Diamant

Pris: 50 kr. 

Køb din billet her

Information

Sted
Blixen Salen, Den Sorte Diamant
Tidspunkt
Onsdag den 14. september kl. 19.00 - 20.30
Pris
50