Daniel Dencik og Kaspar Colling Nielsen

Min jødiske inspiration: Daniel Dencik og Kaspar Colling Nielsen

-

Jødisk Informationscenter byder igen velkommen til et spændende foredrag under arrangementsrækken 'Min jødiske inspiration'. Se med hver anden tirsdag kl. 19 live på Facebook eller Zoom!

I arrangementsrækken "Min jødiske inspiration" inviterer Jødisk Informationscenter hver anden uge to kunstnere med jødisk baggrund ind i det virtuelle rum til en snak om, hvilken betydning deres jødiske baggrund har for deres kunst og liv. Har man som jødisk kunstner en særlig horisont, en særlig æstetik, en særlig sensibilitet, en særlig sans for symboler? Og hvordan er forholdet mellem kunstner og værk? Kan det at have jødiske rødder give en inspiration, en kunstnerisk drivkraft eller noget helt tredje? 

I denne tredje talk i arrangementsrækken vil Daniel Dencik og Kaspar Colling Nielsen i en samtale reflekterer over disse spørgsmål. Daniel Dencik er forfatter og filminstruktør og er i sit forfatterskab bl.a. inspireret af den jødiske mysticisme, Kabbalah. Daniel har gået på den jødiske skole i København, men beskriver selv at have vokset op i en ateistisk familie. Kaspar Colling Nielsen er også forfatter og har jødiske rødder på sin mors side af familien. Jødedommen har ikke fyldt så meget i Kaspars opvækst, men hans bog "Den danske borgerkrig 2018-24" er inspireret af hans egen familiehistorie og temaer som holocaust, 2. verdenskrig og ondskab.

Kom med ind i det virtuelle rum, hvor vi i denne talk vil dykke ned i Daniel og Kaspars bøger og udforske, hvordan deres forfatterskab og livssyn generelt er inspireret af deres jødiske rødder. Se med hjemme fra stuerne tirsdag d. 20. april kl. 19!

Vi ses på zoom
Password: 993699

Eller live på Facebookhttps://www.facebook.com/detjodiskesamfund

Information

Sted
Hjemme i din stue
Tidspunkt
Tirsdag d. 20. april kl. 19
Pris
Gratis