Familien Hirschsprung

Jøder i kunsten - Familien Hirschsprung

-

Det er med stor glæde, at Jødisk Informationscenter igen kan invitere publikum til et spændende arrangement under serien 'Jøder i kunsten'. Denne gang på Den Hirschsprungske Samling om jødiske borgerfamilier i 1800-talets København.

Vær med, når vi gentager succes-foredraget fra sidste år! I samarbejde med Den Hirschsprungske Samling inviterer Jødisk Informationscenter til en særlig foredragsaften i den jødiske histories tegn. Mød to forskere, der vil fortælle historien om den Hirschsprungske familie og andre jødiske borgerfamilier i 1800-tallets København.

Hirschsprung-familien er en ud af flere danske jødiske borgerfamilier, der har bidraget markant til kunst- og kulturlivet. I 1902 overdrog ægteparret Pauline og Heinrich Hirschsprung deres store samling af dansk kunst til offentligheden, og i 1911 slog det nybyggede museum for første gang dørene op for publikum. Familien havde mange venner blandt tidens kunstnere og kulturpersonligheder, og i flere år var deres hjem et samlingspunkt for kunst og musik.

Denne aften kan du møde museumsinspektør og ph.d. Rasmus Kjærboe, der vil fortælle den spændende historie om Hirschsprung-familien og oprettelsen af Den Hirschsprungske Samling. Efterfølgende vil postdoc ved Université de Strasbourg Søren Blak Hjortshøj dele ud af sin viden om 1800-tallets jødiske borgerskab og fortælle om, udfordringerne i at blive inkluderet i datidens københavnske borgerskab som jøde.

Arrangementet foregår i Den Hirschsprungske Samling omgivet af hovedværker fra 1800-tallets danske kunsthistorie. Imellem foredragene byder vi på et glas koshervin på plænen foran museet.

Praktisk information

Tid/sted: d. 9. juni kl. 19-21, Stockholmsgade 20, 2100 København

Dørene åbner: kl. 18.30. Foredraget finder sted uden for museets almindelige åbningstid. Besøg venligst vores garderobe, inden foredraget begynder.

Pris inkl. et glas koshervin: 150 kr. / 75 kr. for deltagere med årskort til Den Hirschsprungske Samling. Billetten giver adgang til museets samlinger og udstillinger.

Billetter kan købes her

Læs om museets covid-retningslinjer her

Information

Sted
Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 København
Tidspunkt
Onsdag d. 9. juni kl. 19-21
Pris
150 kr. / 75 kr. for deltagere med årskort