Ekaterina Krarup Andersen

Jødedom og Feminisme

-

Hænger biblen og feminisme sammen? Og kan feminister lærer noget af biblen, og en fortællinger, som den om Eva der vellysten bider i et æble og dermed dømmer hele menneskeheden? Det mener feministisk debattør, Ekaterina Andersen, godt at vi kan!

Hvad nu hvis man vendte biblen på hovedet og skilte sig af med middelalderlige katolske tolkninger og i stedet anskuede biblen som et unik indblik i vores formødres liv: deres mod, deres kampe og ikke mindst opofrende søstersolidaritet. Ekaterina Andersen, mener vi kan lærer rigtig meget af biblen, for hvis ikke af vores formødre, af hvem skal vi så lære, hvordan man modstår patriarkatet!

Kom ind og hør 'Ti Bibelske historier en hver feminist burde kende', når Jødisk Informationscenter inviterer til en eftermiddag i kvindernes tegn, søndag d. 8. Marts kl 15-16:30, på kvindernes internationale kampdag. Ekaterina Andersen kommer og vender biblen på hovedet, lære os mere om de kvinder, hvis skulder du får lov til at stå på i dag, alt imens vi byder på et glas kosher vin i det jødiske hus. 

Arrangementet er gratis og kræver blot en tilmelding via mail til hello@joediskinfo.dk, med emnet 'Feminisme', hvor du også kan tilmelde din søster, veninde mor eller svigermor.

Information

Sted
Krystalgade 12, 1172 København K
Tidspunkt
d. 8/3, kl. 15:00-16:30
Tilmelding
Tilmelding via mail til hello@joediskinfo.dk, med emnet 'Feminisme'
Pris
Gratis

Kontakt

Jødisk Informationscenter

5377 0052