Plakat til filmen 'vi overlevede'

Filmvisning og talk af 'Vi Overlevede'

-

Kom ind og se filmen 'Vi overlevede' om redningen fra kz-lejrene Theresienstadt og Neuengamme og hør den efterfølgende talk med to førstehåndsvidnerne som fortæller deres personlige historie.

Vi overlevede!

Dokumentarfilmen ’Vi overlevede’ (2021) fortæller historien om redningen fra kz-lejerene Theresienstadt og Neuengamme i 1945. Igennem personlige fortællinger fra overlevende udfoldes et rørende vidnesbyrd, der giver et unikt indblik i, hvordan disse personer oplevede redningen i sidste øjeblik med De hvide busser. ’Vi overlevede’ er ligeledes en fortælling om en mørk tid, hvorfra medborgerskab, håb og taknemlighed rejser sig. 

Filmen er skabt i et samarbejde mellem René Meyrowitsch og Steen Herdel med musik af Benjamin Koppel. René Meyrowitschs egne forældre og bror blev reddet fra Theresienstadt, hvilket giver filmen en personlig nerve. René Meyrowitsch har fået tildelt Niels Ebbesen Medaljen for sit bidrag til den kollektive fortælling om krigens mørke, som skal være med til at vise nutidens og fremtidens unge, at fred og frihed aldrig er en selvfølge. 

René Meyrowitsch og Steen Herdel står ligeledes bag filmen ’Befriet fra Hitlers helvede’ fra 2020, som har været vist på DR2.

Efterfølgende filmvisningen vil der være en talk med René Meyrowitsch og to førstehåndsvidner Birgit Fischermann & Bjørn Kern, som begge var i Theresienstadt som børn under krigen. Birgit og Bjørn medvirker i filmen, og vil svare på spørgsmål fra publikum .

Praktisk

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding.
Der er et begrænset antal billetter.

Tilmeld dig hér

Information

Sted
Jødisk Informationscenter, Krystalgade 12, 1172 Købehavn K
Tidspunkt
Torsdag d. 24. februar kl. 19:00-21:00
Tilmelding
https://billetto.dk/e/filmvisning-og-talk-af-vi-overlevede-billetter-591388
Pris
Gratis, men husk at bestille billet