Lilla cirkel med teksten 'Jødisk Informationscenter præsenterer de overlevendes børn, filmvisning med talk'

Filmvisning med talk: ’De overlevendes børn’

-

For manges vedkomne har genfærdet fra Anden Verdenskrig spøgt og spøger måske stadig. Hos nogen er det mere tydeligt end hos andre. Men hvordan taler vi om krigens spor, 75år efter dens afslutning? Svaret forsøger vi at komme tættere på, når Jødisk Informationscenter viser to film om spørgsmålet og dets bearbejdning gennem generationer.

Torsdag d. 24. september inviterer Jødisk Informationscenter indenfor til den første af to aftner i samtalens tegn. Her gæster gestalt- og psykoterapeut Judith Beerman Zeligson og dokumentarinstruktør Benjamin Fischermann, der begge har lavet film som behandler Anden Verdenskrigs spor ned gennem generationerne, det jødiske hus, til en snak om krigens spor og bearbejdningen af dem.

Aftenens film er skabt af Judith under titlen ’De Overlevendes Børn’. Filmen har grundlag i Judiths egne familieoplevelser og sit hverv som gestalt- og psykoterapeut med særlig fokus på krig, flugt og forfølgelse, og er en DR1 dokumentar baseret på et projekt omkring generationspåvirkninger, hvor tavsheden brydes

Efter filmen vil Judith og Benjamin indgå i en samtale på baggrund af filmen og fælles erfaringer med at behandle krigens spor som emne, hvorefter vil der være rig mulighed for spørgsmål og erfaringsudveksling fra publikum.

Torsdag d. 1/10 viser vi derefter Benjamins film ’Krigen der splittede min familie’, som handler om Benjamins farfar der som femårig skulle opleve sin familie gå i opløsning under Anden Verdenskrig, da han med sine tre søskende og mor bliver sendt i koncentrationslejren Theresienstadt. I dokumentaren dykker han ned i det komplicerede forhold, hans farfar den dag i dag har til sine søskende – et forhold, som led under efterkrigstidens ubegribelige konsekvenser med tab, traumer og sorg, men som samtidig kan minde om familiekonflikter, mange af os kender til.

Praktisk

Arrangementet er gratis, men du kan tilmelde dig her

Der er et begrænset antal billetter.

Billetter skal bestilles enkeltvis, dvs. hver person skal bestille til sig selv. 

Information

Sted
Jødisk Informationscenter, Krystalgade 12
Tidspunkt
Torsdag d. 24. september, kl. 19:00-21:15
Tilmelding
https://billetto.dk/e/filmvisning-de-overlevendes-born-med-talk-billetter-472980
Pris
Gratis