Barbara Streisand i rollen om Yentl fra filmen Yentl

Filmvisning med introduktion: Yentl

-

Viden er for alle - eller er det? Jødisk Informationscenter glæder sig til at vise filmen 'Yentl' om en ung jødisk kvinde som klæder sig ud som en mand for at få lov til at studere Talmud. Endnu en gang har vi glæden af en filmvisning i samarbejde med Cinemateket, hvor vi skal diskutere viden og drikke vin!

Da Barbra Streisand kastede sig over Isaac Bashevis Singers novelle ‘Yentl the Yeshiva Boy’, havde de færreste nok forventet det fænomen, som filmen blev. Men historien om en ung kvinde, der bag lukkede skodder har studeret Talmud med sin far, og efter hans død forklæder sig som dreng for at kunne komme på Yeshiva og studere, har vist sig langtidsholdbar og er stadig særdeles vedkommende.

Her er en unik mulighed for at opleve ‘Yentl’ på det store lærred med introduktion af Dennis Jacob Rosenfeld, som dykker ned både i filmens tilblivelse og dens rødder i jødisk religion og traditioner. Dennis Jacob Rosenfeld er forfatter og kulturformidler og har holdt en lang række foredrag om kunst og kultur med et religiøst og filosofisk afsæt.

Jødisk Informationscenter, der byder på et glas kosher-vin inden filmen!

Praktisk information 

Tid/sted: d. 10. marts kl. 19.15 i Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.

Pris:  inkl. et glas kosher vin: 95 kr. / 65 kr. for medlemmer af Cinemateket.

Køb billetter her

 

Information

Sted
Cinemateket, Gothersgade 55 1123 København K
Tidspunkt
Torsdag d. 10. marts kl. 19:15-22:15
Tilmelding
https://flow.ebillet.dk/billetter/27136/64747/?org=156
Pris
95 kr. / 65 kr. for medlemmer af Cinemateket