Billede af Dennis og filmposter

Da Edgar G. Ulmer fik jiddisch på det store lærred

-

Jødisk Informationscenter byder igen velkommen til et spændende og lærerigt foredrag under arrangementsrækken 'Torsdags Talks' . Foredraget kan følges live på Zoom eller Facebook hjemme i stuerne d. 28. januar kl. 19!

Edgar G. Ulmer er for mange mennesker primært forbundet med de mange B-film, han instruerede i Amerika. Ulmer skyede samarbejdet med de store studier, da han frygtede at miste kreativ kontrol over sine projekter. Blandt hans mest kendte værker er ”The Black Cat” og den mesterlige film noir ”Detour”.

Ulmer fandt dog også en niche i at instruere film på andre sprog end engelsk og gav dermed skuespillere med immigrantbaggrund arbejde i filmbranchen, der i 1927, med talefilmens ankomst, med et trylleslag var gået fra at være ligeglad med skuespilleres stemmer til at tillægge dem enorm betydning. I en ganske kort periode fra 1937 til 1940 instruerede Ulmer 4 film på jiddisch. I tæt samarbejde med de populære jiddische teatre i New York fik han fingrene i fantastiske manuskripter og vidunderlige skuespillere, der primært var kendt for deres scenearbejde.

I denne Torsdags Talk tager forfatter og kulturformidler Dennis Jacob Rosenfeld fat på Ulmers fascinerende rejse fra Østrig-Ungarn til Amerika og hvordan den jødiske instruktør under ekstremt begrænsede økonomiske vilkår, fik lavet en af de mest succesfulde jiddischsprogede film nogensinde.

Vi ses på zoom:
Linkhttps://us02web.zoom.us/j/83053752538?pwd=cTQ2NzQxRlVlZXAyUllLZ0t4NlFIdz09
Password: 862968

Eller live på Facebook: https://www.facebook.com/detjodiskesamfund

Information

Sted
Hjemme i din stue
Tidspunkt
D. 28/1 kl. 19