Synagogen i Krystalgade indefra

Åben Synagoge med oplæg om det jødiske nytår og ghettoen

-

Endnu en gang åbner Jødisk Informationcenter dørene til den smukke synagoge i Krystalgade 12 – denne gang til et spændende oplæg om det jødiske nytår, Rosh Hashanah, og koncentrationslejren Theresienstadt, der også blev omtalt som en ghetto. For hvad har de to begivenheder med hinanden at gøre?

Historien om det jødiske nytår og Theresienstadt

Det jødiske nytår er lige om hjørnet, og det betyder en stor fest for mange. Men det betyder også en højtid, som vækker minder til de rædsler der engang skete på den selv samme højtid. For hvad skete der egentlig for 79 år siden?

Vores underviser, Emma, som er fjerde generation fra en familie, der blev taget til fange og sendt til koncentrationslejren Theresienstadt, vil fortælle hendes families historie. 

I 1943 fik det jødiske samfund en advarsel om, at nazisterne ville tage danske jøder. Mens de fleste af de 6000 danske jøder nåede at flygte, blev skæbnen en anden for de 470 danske jøder, der blev taget til fange på Rosh Hashanah og ført til Theresienstadt, der både agerede koncentrationslejr og ghetto. Familier blev skilt ad og fremtiden var uvis. Det handlede som overlevelse, om end du var flygtninge eller tilfangetaget. 

Hvad skete der i Theresienstadt, hvordan var livet der, og hvad skete der ved krigens afslutning? Det (og meget mere) kan du alt sammen høre mere om d. 4. september til Åben Synagoge. 

HVAD KAN DU FORVENTE?

Du vil få en kort introduktion om synagogen og jødisk liv.

Derefter vil Emma fortælle sin families historie. 

Der bliver også mulighed for selv at gå rundt og se synagogen og stille spørgsmål. 

DET PRAKTISKE

Besøget finder sted fra kl. 12 - 13.30, søndag den 4. september.

Besøget er gratis, og der er ikke behov for tilmelding.

Medbring venligst ikke store tasker. 
Sikkerhedstjek er påkrævet inden adgang, og vagten forbeholder sig retten til at nægte adgang på dagen, skulle han se sig nødsaget til det.

Læs mere om, hvad en synagoge er her.

Information

Sted
Synagogen i Krystalgade 12
Tidspunkt
Søndag den 4. september kl. 12 - 13.30
Tilmelding
Ingen tilmelding nødvendig
Pris
Gratis