klokker på torahruller

Åben synagoge

-

Endnu en gang åbner Jødisk Informationcenter dørene til den smukke synagoge på Krystalgade i forbindelse med InterFaith Harmony Week. Interesserer du dig for arkitektur, religion eller historie, så tag din ven, udkårne, familie eller kollegaer med til et foredrag om synagogen og dansk jødisk liv.

Synagogen i Krystalgade fremtræder i en helt særlig blanding af orientalsk og dansk stil. Synagogens tysk-danske arkitekt, Gustav F, Hetsch, arbejdede nemlig indenfor den ny-klassicistiske stil men var samtidig dybt inspireret af old-egyptisk byggekunst. Synagogen blev indviet i 1833 og udmærker sig som en af verdens smukkeste og mest særegne synagoger. 

Mød de danske jøder og bliv klogere på spørgsmål som; hvorfor ser synagogen ud, som den gør? Hvor holdte de københavnske jøder gudstjeneste inden? Hvordan bruges synagogen i dag og hvornår? Disse og mange flere spørgsmål vil du få svar på! 

Besøget finder sted fra kl. 13 - 14, den 6. februar, dørene åbner 12:30

Besøget er gratis.

Besøget kræver ingen tilmelding men der er et begrænset antal pladser.

Vi følger regeringens retningslinjer for coronarestriktioner og publikum bliver derfor bedt om at bære mundbind og at kunne fremvise et gyldigt coronapas.

Medbring venligst ikke store tasker. 
Sikkerhedstjek er påkrævet inden adgang, og vagten forbeholder sig retten til at nægte adgang på dagen, skulle han se sig nødsaget til det

Læs mere om synagoger her.

Information

Sted
Synagogen i Krystalgade
Tidspunkt
Søndag d. 6. februar, kl 13:00-14:00
Pris
Gratis
Bemærkninger
Besøget kræver ingen tilmelding men der er et begrænset antal på 200 personer, så kom i god tid.
Dørene åbner kl. 12:30