Synagogen i Krystalgade indefra

Åben synagoge

-

Traditionen tro starter vi 2020, med at åbne dørene til den smukke synagogen første søndag i måneden. Interesserer du dig for arkitektur, religion eller historie? Har du set Københavns smukke, store synagoge indefra? Den anden søndag i november kan du komme på en gratis omvisning i Københavns synagoge. Så tag din ven, udkårende, familie eller kollegaer med til en times omvisning om synagogen og dansk jødisk liv.

Synagogen i Krystalgade fremtræder i en helt særlig blanding af orientalsk og dansk stil. Synagogens tysk-danske arkitekt, Gustav F, Hetsch, arbejdede nemlig indenfor den ny-klassicistiske stil men var samtidig dybt inspireret af old-egyptisk byggekunst. Synagogen blev indviet i 1833 og udmærker sig som en af verdens smukkeste og mest særegne synagoger. 


Men hvorfor ser den ud, som den gør? Hvor holdte de københavnske jøder gudstjeneste inden? Hvordan bruges synagogen i dag og hvornår? Disse og mange flere spørgsmål vil du få svar på! 

Medbring venligst ikke store tasker. 
Sikkerhedstjek er påkrævet inden adgang, og vagten forbeholder sig retten til at nægte adgang på dagen, skulle han se sig nødsaget til det

Læs mere om synagoger her

 

Information

Sted
Synagogen, Krystalgade 12
Tidspunkt
Søndag d. 5/1 kl. 13-14
Pris
Gratis