Krydret Nudelkugle

En kugel er en ovnbagt nudelret, der er populær blandt østeuropæiske jøder. Traditionelt blev en kugel tilberedt i et særskilt fad ved siden af en cholent og serveret som tilbehør eller bagefter med pickles. Nudelkugel kan laves med sukker og friske eller tørrede frugter og serveres som dessert. En kugel med ost kan serveres som tilbehør eller som mælkehovedret under Shavuot.

Krydret Nudelkugle i firkanter på et hvidt fad

En kugel er en ovnbagt nudelret, der er populær blandt østeuropæiske jøder. Traditionelt blev en kugel tilberedt i et særskilt fad ved siden af en cholent og serveret som tilbehør eller bagefter med pickles. Nudelkugel kan laves med sukker og friske eller tørrede frugter og serveres som dessert. En kugel med ost kan serveres som tilbehør eller som mælkehovedret under Shavuot.

  • 125 g usaltet smør eller parve margarine, stuetemperatur
  • 250 g flødeost, stuetemperatur
  • 250 g hytteost
  • 5 æg, sammenpiskede
  • 4½ dl mælk
  • 1 citron, revet skal og saft af
  • 2 forårsløg, finthakkede
  • 45 g rosiner
  • salt
  • sort peber fra kværn
  • ¼ tsk revet muskatnød
  • 250 g brede eller tynde ægnudler, kogte og afdrypppede

 

- Ovnen forvarmes til 180 grader. En lille, dyb bradepande smøres. I en stor skål røres smør og flødeost glat. Rør derefter hytteost og æg i; derefter piskes mælken i lidt efter lidt.

- Rør citronsaft og citronskal, forårsløg, rosiner (hvis de anvendes), salt og peber efter smag samt muskatnød i ostemassen. Tilsæt nudler og bland det hele godt.

- Hældes i bradepanden og bages, til den er fast og overfladen gyldenbrun, 1 time. Serveres varm eller kold i bradepanden.

Emne